Шукати в цьому блозі

Excel (Access). Бланк анкети на отримання подарунку від Діда Мороза


Завантажити виконану роботу (Excel)

Виконання завдання:

Excel

В одному із аркушів створюємо списки для вибору в анкеті та іменуємо їх.


У іншому аркуші набираємо запитання та біля кожного з них організовуємо випадні списки. Для цього встановлюємо курсор на першу комірку (наприклад, біля запитання про населений пункт) та виконуємо команду в панелі інструментів Дані/Перевірка даних. У вікні "Перевірка даних, що вводяться" для параметру "Тип даних" задаємо значення "Список" та як "Джерело" задаємо ім’я потрібного списку з першого аркушу) "=Місто". Дану процедуру повторюємо для комірок з відповідями до двох наступних запитань.




Додаємо перед анкетою заголовок "Анкета для отримання подарунку від Діда Мороза"  та обводимо анкету лініями.


У вкладці "Розмітка" вимикаємо прапорці "Сітка/Подання" та "Заголовки/Подання". При необхідності, у цій вкладці вибираємо тему. Встановлюємо фонове зображення параметром "Підложка".


Знімаємо захист у комірок з відповідями, для чого виділяємо їх, через контекстне меню відкриваємо вікно "Формат комірок" та у вкладці "Захист" вимикаємо параметр "Комірка, що захищається".


Після цього встановлюємо захист на поточний аркуш, виконавши команду "Захистити аркуш" вкладки "Рецензування". У вікні "Захист аркуша" вимикаємо параметр "Виділення заблокованих комірок" і натискаємо "Ok".


Вітаю, бланк анкети для отримання подарунку від Діда Мороза створено. 


Access

Створюємо у режимі конструктора таблицю під назвою "Анкета". Для полів "Населений пункт", "Поведінка протягом року" та "Віра у Діда Мороза" встановлюємо тип текстовий та організовуємо підстановку. Для організації підстановки в кожному полі у вкладці "Підстановка" задаємо наступні значення:
  • Тип елемента управління - "Поле зі списком";
  • Тип джерела рядків - "Список значень"
  • Джерело рядків - перелік значень для вибору.

Створюємо форму і у вікні властивостей вибираємо у списку "Можливий вибір" значення Форма.


За допомогою параметра "Малюнок" встановлюємо фонове зображення та параметра "Масштаби малюнка" встановлюємо його розмір відповідно до розміру форми.


По бажанню, встановлюємо емблему (інструмент Формат/Емблема) та набираємо заголовок форми "Анкета для отримання подарунка від Діда Мороза"


Закриваємо та зберігаємо форму під назвою "Анкета". Робимо так, щоб форма автоматично відкривалась при відкритті бази даних. Для цього у меню, що відкривається кнопкою Office, натискаємо кнопку "Параметри Access".


У розділі "Поточна база даних" для параметра "Форма перегляду" встановлюємо значення "Анкета".


Перезапускаємо базу даних і впевнюємось, що відкривається автоматично форма "Анкета". Пробуємо її заповнити. Якщо все гаразд, то вітаю, завдання виконано, якщо ж ні - шукаємо помилки.